goldcoastlife.blogg.se

Mitt utbytesår på Griffith University i Australien

Hemmaväder

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag förtjänar skamvrån ur Sverige-perspektiv för det här. Men imorse när jag vaknade var det ynka 13 grader ute, och jag bestämde mig att det var för kallt för att ta mig ut idag. Skäms på mig, I know. Men som varje hälsosam nordeuropé kan jag inte hålla mig inne när solen skiner, så idag passar jag på att få lite annat gjort, för en gångs skull. Blogga till exempel. Ikväll ska jag iaf se till att komma ut och socialisera, först ett glas vin här i Carlton med Aimée och en tjej hon lär ut tyska till som extrajobb och sen bio med Frida och Maren som spenderar en helg i Melbourne innan de flyger hem till Sverige resp. Norge på tisdag.
 
Man börjar förstå varför Melbourne alltid rankas högt när det pratas städer-som-är-bäst-att-bo-i. Som turist är det lite oklart vad man ska göra i Melbourne, man saknar ett operahus att planera vistelsen kring. Men om det finns lite mer tid inser man snabbt att det aldrig tar slut. Bara genom att promenera omkring på gatorna har jag hittat många trevliga ställen, allt från caféer, parker, barer, muséer mm. 
 
Senaste veckan har många kompisar från Gold Coast varit på genomresa. Igår var vi ett stort gäng som möttes upp för en gammal hederlig svensk fika. Ett ord som inte en enda utbytesstudent har undgått att lära sig :) Nils  trivdes som fisken i vattnet. 
 
 
Innan fikat tog jag, Aimee och Dominique en sväng på National Gallary of Victoria. Inte ett jättebra muséeum, men vi hade himla roligt åt en sak. Vi hörde avlägsna ljud från bottenvåningen, och vi tog oss till en liten utsiktsplats för att se vad som pågick. Det var en kör i full fart att förgylla besökarnas dag med lite skönsång. Eller...?
 
 
 
  
 

Kommentarer

  • Anette Karlsson säger:

    Hej Ellinore! Vilka underbara bilder som finns på din blogg. Hoppas att du har det fortsatt härligt på andra sidan jordklotet och att du får en härlig jul och ett riktigt gott nytt år. Nu är det inte så länge kvar tills delar av din familj kommer och hälsar på. Vilket äventyr som väntar dom och som de längtar efter dig. Många kramar från Anette

    Svar: Hej! Kul att du fortsätter följa vad som händer här nere :) God jul till dig och hela familjen där hemma med, du får hälsa och ha det riktigt bra! Det ska bli så kul att få hit dem, jag håller på och planerar vad jag tycker de ska få se och göra! God jul och gott nytt :)
    goldcoastlife.blogg.se

    2012-12-17 | 11:21:20

Kommentera inlägget här: