goldcoastlife.blogg.se

Mitt utbytesår på Griffith University i Australien

Fler timmar, tack!

Kategori: Allmänt

Det har varit en lång dag idag, men en riktigt bra dag också. 
För första gången på jag vet inte hur länge gick jag en riktig hundpromenad!! En av Toms bröder har två hundar och de behövde promeneras, så jag och Tom var ute en sväng med Ruby och Oggie, en liten mops och en st. bernardshund á la Båtsman. Sånt omaka par men bästa vänner! Jag hade inte kameran med mig, men vi kanske gör om det imorgon och i så fall hänger den definitivt med.
 
Sedan har jag och Steve, som tog med mig och Nanna på Great Ocean Road, varit på klättring. Det var andra gången någonsin och nästan 10 år sen sist, och så kul. Titta inte ner, titta inte ner, titta inte ner.... haha! Väggarna var 20 m höga, och dessutom i en hög byggnad med fönster från golv till tak, så det känns mer som om man är 20 våningar upp! Får se om jag kan ta mig ur sängen imorgon, det lär värka i kroppen för trots att jag gjort mycket i Australien är inte styrketräning en av dem.. Bättring!
 
Just nu pausar jag från packande. Klockan är 02:16 am och jag är inte klar. Jag behöver Evelina. Utan henne hade jag fått lämna kvar massa mer i Sverige när jag åkte, och det är lite det som händer nu. Mer och mer hamnar i papperskorgen. No space. Imorgon flyttar jag ut ur detta huset, och på fredag flyger jag tillbaka till Queensland, som tack och lov verkar återhämta sig efter stormen. Natten emellan har jag lyxbokat hotellrum istället för hostel, ska bli riktigt skönt med stor dubbelsäng och frukostbuffé :)

Blixtar och dunder

Kategori: Allmänt

Kommer ni ihåg att vid den här tiden 2011 stod Brisbane under vatten i en jätteöversvämning som täckte stora delar av Queensland? Well. Here we go again. 
 
 
Det är inte alls lika illa eller omfattande som 2011, men det är mycket vatten på ingång. Gold Coast är långt ifrån värst drabbat, och då mest de norra delarna så jag hoppas att det är ok i Surfers/Broadbeach. Men internet och el är utslaget i stora delar av stan. Och nästan alla flyg från Melbourne till Gold Coast är inställda. Tror jag väntar till imorgon med att köpa min biljett. Inte för att vara världens mest sjäviska människa. Men måste det hända just nu? Nu när jag ska tillbaka och nu när familjen kommer? Snälla. Sluta. Nu. 
 

Nedräkning

Kategori: Allmänt

Om en vecka är jag tillbaka i Surfers, och dagen därpå landar gänget hemifrån. Som jag längtar! Det ska bli superkul att få min nya lägenhet, att träffa familjen igen och att ta med dem runt i Gold Coast och mitt Australien. Det gör att det inte känns lika tråkigt att lämna Melbourne. Och för en gångs skull när jag beger mig av någonstans ska jag ju inte till en ny plats, utan det känns lite som att komma hem.
 
Det har varit dåligt med uppdatering på sistone, men det är mest för att jag lämnar kameran hemma en del, för det mesta jag gör nu om dagarna har jag gjort förut. Strandturer, sightseeing, teater, marknader och kvällar i Fitzroy med vänner. Ska försöka föreviga min sista vecka på bild och få in några bilder igen innan jag åker.

Why so serious?

Kategori: Allmänt

Melbourne myllrar av street art, överallt och ingenstans finns fantastiska vägmålningar. En av de häftigaste jag sett är av Heath Ledger som Joker. Den ramlade jag och David över när han hälsade på, den finns i utkanten av en liten gränd precis vid Fed. Square. En annan favorit hade vi på print som vaxduk och den hängde ute på bakgården i huset i Carlton. Ska ta mig till Fitzroy igen där den finns som originalet utanför klubben där vi var på salsakväll i början av december. 

The Rubens som vi var och såg när de spelade på Australian Open var grymt bra!! Men de finns inte på Spotify än, då blir det svårt som insnöad late lagger att lyssna, men värt att kolla in på youtube ändå. En av mina favoriter är den här http://www.youtube.com/watch?v=ffehbhygwlQ

Great Ocean Road

Kategori: Allmänt

Igår tog Nannas kompis Steve med oss på The Great Ocean Road, världens största krigsmomument som en hyllning till de australienska soldater som dog i första väldskriget. Den sträcker sig en bra bit någonstans mellan Melbourne och Adelaide på Australiens södra kustremsa. Den slingrar sig precis längs kusten, så du har havet på ena sidan och branta klippväggar eller snårig skog på andra sidan. Sveriges vackraste vägsträcka ska ju vara E4an på väg in mot Jönköping längs vättern om man kommer från Stockholm. E4an kan slänga sig i väggen. Wow!!
 
Vi stannade i lilla Lorne på vägen och hälsade på en kompis till Steve och lunchade innan vi körde vidare. Vårt slutmål i bortre änden av GOR var de 12 apostlarna, stora klippblock som skapats av erosion från havet. De är inte 12 längre för havet äter upp dem, vi fick det till 9 eller 10. Mäktigt att se, och bra avslut på en lång bilresa som sedan blev lika lång hem igen.
 
Ord och inga visor...
 
Jag har precis insett att jag kan ta panoramabilder med min kamera (bara ett halvår senare). Första försöket fick ett väldigt fint motiv men en svart remsa i slutet, ska öva lite på det där :)
 
 
Dagen före hann vi med en sväng till Australian Open, inte den faktiska turneringen som börjar idag, men för kvalificeringsmatcher mellan oseedade spelare. De hade massa grejer på gång i området, och vi tar oss nog tillbaka ikväll för de har konsterter på kvällarna med lokalt stora band och artister, ikväll spelar The Rubens.
 
 

Backpacker!

Kategori: Allmänt

Nu känns det som att jag lever zigenarliv igen, back in a hostel.
Faktiskt det bästa hostlet jag bott i hittills. Det är superfräscht, frukost ingår och igår vann jag en gratis natts boende. Jag, en dansk och en kanadensisk tjej ställde upp i ett blind-dating quiz i puben för allmän underhållning, och vi fick ett glas champange och boendet som tack för hjälpen. Plus att vi hade kul, win-win.
 
David har åkt hem nu han också, bilderna är från vår näst sista kväll på en rooftop bar i centrum. 
 
 
 
Idag har jag tagit tag i mängder tråkiga men nödvidaga saker. Skickat studieförsäkran, sökt och anmält mig till nya kurser och fixat och donat med lägenheten jag snart flyttar in i uppe i Gold Coast. Ikväll ska jag ta det himla lugnt. Film och sova tidigt. Yes!

Bye bye

Kategori: Allmänt

För en timme sen sa jag och Aimée hej då. Vi var flatmates i Surfers och har upplevt Melbourne tillsammans och hon har blivit en av mina allra närmsta vänner här nere, det kommer vara tråkigt och ovant att hon inte kommer vara kvar med mig. Och som vanligt kan jag inte sluta gråta, som att trycka på en knapp som man sen inser har fastnat! Jag är iaf himla glad att vi träffades här nere, och vi planerar många återseenden på svensk, tysk och fransk mark när jag kommer hem till Europa.

 

Själv flyttar jag ut idag också, jag ska bo en vecka på hostel och sen två veckor i ett rum centralt i Melbourne. Efter det är det på planet tillbaka till Gold Coast och en ny termin på Griffith som gäller, vilket kommer bli grymt kul! Innan dess vill jag hinna med lite mer i Melbourne, så det är tur att jag har tre veckor på mig :)

2013

Kategori: Allmänt

Sedan sist har det firats jul, nyår och 6 månader i Australien!
Nu är det bara en månad kvar till jag kommer tillbaka till Gold Coast och familjen hälsar på!
 
Jenna var här och hälsade på över nyår. Det var hennes första gång i Melbourne, så för en gångs skull fick jag visa henne runt. På nyårsafton åkte vi med Brodie ett par timmar söderut och spenderade dagen på stranden. Det är någonting ingen jag känner någonsin skulle få för sig att göra i Sverige, 2 timmars bilresa för det finns en go strand där. Men bor man i ett land större än hela Europa ser man lite annorlunda på avstånd. När jag tex berättade för en australienare att jag varit i Paris tyckte han att jag var himla osmidig som inte tog en tur till Rom när jag ändå var i närheten. 
 
I alla fall, på nyårskvällen åt vi supergod middag på en restaurang i St Kilda, och vid tolvslaget gick vi ner till folkmassan på stranden med utsikt över stadssiluetten och alla fyverkerier, man ser inte på bilden men hela stadskärnan finns där i bakgrunden!
 
 
Idag landar David i Melbourne och stannar i 5 nätter, så jag försöker komma på massa kul vi kan hitta på närmsta dagarna. Blir nog mycket tid stranden, en värmebölja började idag och ska pågå i minst en vecka... 
 
Snart får mamma, pappa, Eve och Kim byta ut rusket mot lite solsken!!