goldcoastlife.blogg.se

Mitt utbytesår på Griffith University i Australien

Sydney

Kategori: Allmänt

Nu har jag spenderat hälften av mina 8 dagar i Sydney. Och jag gillar verkligen Sydney.
Mycket bättre än Brisbane. Det finns mer kultur, historia, människor och saker att göra.
Det är ju också löjligt roligt att äntligen få se byggnaderna man har sett så många gånger på film, i böcker och i tidningar live. Vi har såklart kollat in Operahuset och Harbour Bridge, vi har sett Sydneys äldsta fortfarande stående hus, varit på Museum of Contemporary Art, varit på Stand-Up Comedy, ätit middag i Chinatown och även hunnit med en kväll hos en äkta Sydney-bo. Imorse tog Jessi flygbussen till flygplatsen, hon ska till Melbourne några dagar sen åker hon hem. Jag hatar att säga hej då. Nu har jag två dagar allena här i stan, men de sista två är Naman och Patrick här också innan de flyger hem till Sverige.
 
 
En av de skönaste bilderna jag någonsin tagits. Så skön liten tjej. Star to be!
 
Det äldsta huset i Sydney, fortfarande i bruk. Inte lika gammalt som gamla Europeiska hus, bara 200 år, but still.
 
 
Ett konstverk? Jessi tyckte det mesta på MCA var ett skämt, jag gillade denna. Den stod ut från mängden så att säga ;)
 
 
Jessis favorit :) 
 
 
 Det finns verkligen ingen som gillar AIK!
 
Bytte till bestick halvvägs in. Man blir ju bara arg!
 
 
 

All my bags are packed...

Kategori: Allmänt

Nu bär det av! Om en halvtimme hoppar jag på flygbussen, och strax efter lunch är jag i Sydney.
De sista månaderna här har jag känt mig väldigt hemmatrygg, vilket såklart är skönt att kunna va. Men nu sätter vi stopp för det och gör livet lite mer spännande igen! För den som undrar är det 30 grader varmt, och väskan är så full att jag blev tvungen att flyga i converse och jeans. Det stavas s-v-e-t-t-i-g-t. Usch och blä. Hade behövt experthjälp med packningen. Och ändå har jag fått slänga in ett gäng väskor hos en kompis över sommaren. Oj oj! 
 
Jag ska försöka gå in och uppdatera lite de närmaste två veckorna, men jag kommer ha väldigt begränsad tillgång till internet. I uppkopplingsavseende är Australien verkligen ett u-land. Det får bli som det blir, och definitivt ordnetligt när jag kommer till Melbourne i början av december :) Hoppas det njuts av november där hemma, jag vet att det till exempel är pappas absoluta favoritmånad ;)
 
 

Sista veckan

Kategori: Allmänt

På lördag lämnar jag Gold Coast för den här terminen, så nu är det fullt upp med allt jag vill hinna med innan. På fredag em skriver jag sista tentan, och lördag morgon åker jag. Innan dess måste jag plugga in allt som krävs, sen ska det packas och vi måste städa ur huset. Men mest av allt vill jag bara ha tid att träffa alla som jag inte kommer träffa igen på länge, så jag försöker multitaska. 
 
Igår var sista måndagen och sista trivia night, men det gänget är de jag ska till Nelson Bay med, så vi får en skön avslutning där. Och inte vann vi heller, vi fick utslagsfråga om tredje plats och förlorade på vår riktigt dåliga gissning om hur många rum det finns i vita huset. Gissa och kolla.
 
I lördags bjöd Sandra, Nils, Justin och Jonathan in alla utbytesstudenter, som en liten avslutningsfest som blev ganska stor men väldigt lyckad. Jag har verkligen längtat efter att åka till Sydney och Melbourne, men nu vill jag bara ha mer tid med alla dessa människor. Men, många av dem ska jag se till att träffa i Sverige och runt om i Europa när jag kommer hem. 
 
Ikväll blir det en lång pluggkväll, jag prioriterade stranden framför böckerna tidigare idag :) Imorgon kväll ska vi ha den sista av vår vanliga onsdags-grillning. Ska se till att ha några riktigt bra dagar nu innan jag beger mig!
 
Bilder från i lördags och från söndagspromenad med Jessi och Sandra.
 
 
 
 
 
 

Tyskt

Kategori: Allmänt

Ja, det är verkligen fullt med tyskar här nu, och det har varit jättekul att ha Aimées kompisar här. 
Vi har tagit med dem till våra favoritställen i Surfers och ikväll lagade Chris och Aimée typisk sydtysk middag och bjöd in lite extra tyskar dagen till ära. Jag är enda icke-tysken, så jag försöker hänga med i tyskan när det varvas mellan språken. Och faktiskt, jag kan förstå sammanhanget, men tyvärr inte mycket mer! Vi fick Käsespätzle, vilket var riktigt gott. Lite som hemmagjord pasta de gjorde från grunden och massa ost, stekt skinka och lök. Jag har lovat att bjuda igen med Janssons på julafton!
 
Och, när jag ändå är inne på mat. Igår var jag, Sandra, Patrick och Naman (Spring break-gänget) på en 10-rättersmiddag på en restaurang i Surfers och fick mat lagad av en Michelin star-kock. Rätterna var och en var små, men de kom ut med nya hela tiden, och det var SÅ gott. Experimentiell matlagning, så kombinationerna var ganska konstiga och jag fick prova en hel del saker för första gången. Som att äta soppa ur en pipett, wasabi-pärlor på youghurtglass eller kammusslor med popcorn :)
 
Jag vet att bilderna är suddiga, jag vet inte varför men kameran presterar inte riktigt när det inte är dagsljus?
 
 
 
 
 
 
 
  
 

WIN!

Kategori: Allmänt

GObama!
Inte lika spännande valvaka som jag trodde, och tur var väl det. Win!
Strax tar jag bussen till Uni och skriver första tentan på nästan ett år.
Aimée har två kompisar från Tyskland här och hälsar på, så efter tentan ska vi ta med dem till ett av våra favoritställen och ta ett glas vin. Bara en tenta kvar innan terminen är slut!

Election day

Kategori: Allmänt

Idag och imorgon följer jag det Amerikanska valet så mycket jag hinner med i tentaplugget. Jag har följt debatter och valundersökningar senaste månaden och läser allt jag kommer över. Blir väldigt spännande med slutspurten. Jag håller tummarna för Obama, och oavsett om amerikanerna röstar med hjärtat eller hjärnan borde han vinna. Det verkar i vilket fall bli en spännande valvaka, som avslutas någon gång mitt på dagen imorgon Aussie time. 
 
 
Sedan blir det repetition av Accounting-kursen, för imorgon är det kvällstenta. 5:30 pm. 
Jag brukar tycka och när det är eftermiddagstentor hemma, men detta är ändå att ta i, haha!
Sedan är det över en vecka till nästa tenta :) nice!
 
 

Resplaner

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag nästan och hoppar i stolen, har precis köpt flygbiljetter!! 
 
Sista tentan skrivs på kvällen den 16e november, morgonen därefter flyger jag till Sydney.
Där möter jag upp Jessi, och så har vi 4 dagar i Sydney tillsammans innan hon åker vidare. 
Så snart får ni hålla utkik efter turistbilder med detta i bakgrunden!
 
 
Jag stannar till den 25e, då plockar Jenna och Sam upp mig i stan och Brody och Ross på flygplatsen och så kör vi upp till Nelson Bay strax norr om Newcastle. Där ska vi, Kate och Alex leva sommarliv i Kates semestervilla på stranden. Den 30e ska vi vara ute ur huset, och 1a december landar jag i Melbourne, där jag och Aimee kommer ha en toppenmånad innan det är dags för henne att åka hem till Frankrike. 
 
Jag vill åka nu, himla tentor som är i vägen. Inte kul. Men inte mycket kvar :)
Det är inte klokt att halva studietiden i Australien redan är över. Tur att jag har ett sommarlov som förlänger mitt år down under!
 
 

Nytt rekord

Kategori: Allmänt

Idag är det prick 4 månader sedan jag lämnade Sverige. Längre än så har jag aldrig varit hemifrån.
Det blev på dagen 4 månader i London, så nu blir det nytt rekord varje dag hädanefter. 
Efter detta året hoppas jag att jag aldrig slår det rekordet igen. Man måste få sin dos av hemma ibland. Men jag har faktiskt inte haft farligt mycket hemlängtan, jag vet ju att det finns kvar.
Göteborg. Egnahem. Familj. Vänner. Wilma. Lösgodis. Min lägenhet. 
 
När hemlängtan-nerven slår till försöker jag påminna mig om vad jag inte saknar.
Kyla. Tentahets. Slask. 16-bussen. Slemmiga lunchbaguetter. Snett regn. Haha!
 
Hemtentan ska in nu i eftermiddag, så full fart. Har uppsatsen kvar att skriva och 8 timmar kvar till inlämning. OM jag ser fram emot ikväll när det är över! 
 
Min lilla skrutt. Saknar. 
 
Första dagarna i London för snart 4 (oj) år sedan.