goldcoastlife.blogg.se

Mitt utbytesår på Griffith University i Australien

Sicko

Kategori: Allmänt

Idag är jag hemma och tycker synd om mig själv, har både feber och snuva. Inte kul alls!
Plus att jag måste sitta och skriva på hemtentan som ska in på fredag. That's life. 
 
Hade mycket trevligare igår, pluggade med Sandra på dagen och på kvällen var vi på tapas-middag i Southport med bio efter det. Jag lärde mig bland annat att ostron är bland det vidrigaste man kan äta. Fy fy fy. Jag tycker annars om alla skaldjur, så jag tänkte att ostron kommer bli riktigt nice. Tänk vad fel man kan ha... BLÄ
 
Tamer fyllde 25 i lördags, så vi hade fullt hus här hemma. Också en bra kväll. 
 
Ikväll ska jag ta det lugnt och försöka vila ut min feber. 
Det enda som står på schemat är Skype med de jag hoppas jag kommer bo med i Melbourne.
Håller tummarna!
 
 
Mellan de två grabbarna i huset, Tamer och Colin
 
 
 
Lördagsgänget
 
 
 

Tentor på ingång

Kategori: Allmänt

Igår hade jag min sista schemalagda aktivitet i skolan för terminen. Jösses, som Evelina hade sagt, vad fort det gick! Detta firades såklart med en sväng till Max Brenner (chokladcafét på Main Beach) tillsammans med Jenna, Aimee och Tamer. Jag är fortfarande mätt. 
 
Senare på kvällen mötte jag och Aimee upp med Nadine och hade en riktigt kul utekväll. De spontana utekvällarna brukar bli bäst, förväntningarna är på noll så det kan bara bli bättre. Och bra blev det :)
 
Idag har jag latat mig på stranden och börjat se över en hemtenta (!) som släpptes idag. Min första hemtenta någonsin, så det blir spännande att se hur det går. Utöver den är det bara två tentor kvar, den 16 november checkar jag ut för i år och beger mig mot Melbourne. Jag tror jag har hittat boende där nu. Ska Skypa med de som bor där på tisdag, och om vi inte skrämmer varandra flyttar jag in i slutet av november för att stanna till någon gång i januari. Sedan blir det Sydney i 1-2 veckor innan jag kommer tillbaka hit för att välkomna familjen till Australien <3
 
Såg förresten när jag vaknade i morse att det snöar i Jönköping?
När jag tittar ut nu ser jag inte ett moln och termometern står på strax över 30 C.
Här kan man va :)
 
 

Ingen vanlig dag

Kategori: Allmänt

Idag ska det inte handla om mig. 
Idag är det nämligen 25 år sedan mina fina föräldrar gifte sig. 
Grattis på silverbröllopet, mamma och pappa!
Keep up the good work ;)

In awe.

Kategori: Allmänt

Man vet att livet är bra när man kan ta en kvällspromenad längs havet barfota i oktober. När asfalten fortfarande är varm av solen vid 10 på kvällen och när blixtar lyser upp himlen från ena sidan av ögats perifiri till den andra, utan att det regnar. En dag som annars varit lite seg fick ett väldigt fint slut, och det är väl det som räknas?
 

Ladies night

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en riktig toppenkväll med tjejerna. Tanja och Angelica bjöd in till sin superfancy lägenhet. Mycket mat, ost, vin, baileys, men framförallt mycket snack och skratt. Tiden bara rann iväg och vi avslutade med en riktig lipig filmvisning av The Notebook. Tjejkväll var det ja!
 
Sedan sist har fotbollssäsongen tagit slut, vi lyckades vinna totalt en match! Haha! Men kul har vi haft :) Möhippan förra helgen blev väldigt lyckad också, bruden kommer in till ett rum och förväntar sig tre-fyra kompisar och lite vin. Där står 30 peppade tjejer i ett rum utsmyckat till tusen och skriker SURPRIIIIISE!!! 
 
Just nu pågår ett årligt återkommande event här i Surfers, ett V8-race som går genom stan. Ja, GENOM stan. Det väsnas och tar plats, biltrafiken är panikartad och det är massa motorsportsfolk i hela stan, dvs 99% män. Ska inte gå ut i helgen, nej. Ikväll ska jag till Sandra, fixa middag och ha det trevligt. 
 
Hur kul tror ni förresten inte det var att titta på VM-kvalet med Aimee (en av mina tyska flatmates)? Vi kämpade oss upp 04:45 am för att heja på våra lag. Oj, vad honn var nöjd efter 45 min. Oj vad jag var nöjd efter 93 min. Vi kom överens om att eftersom det blev oavgjort behöver ingen flytta ut. Och jag som var på väg att gå och lägga mig igen i halvlek :) Heja Sverige!!
 
Lite mixat med bilder från möhippan och från igår kväll!
 
 
 
 
 

 
 
 

Energy boost

Kategori: Allmänt

Igår hade jag hemmakväll och passade på att skypa lite.
Pratade med både mormor och farmor, mystanter alltså. Fick ett paket från farmor levererat igår. Jag brukar säga att jag gillar alla röda godisar, jag vet inte om farmor har hört det men hon prickade himla rätt annars. Mums! Hade också tur som lyckades får in ett trevägssamtal med fina vänner. Då blir man peppad och glad så det räcker och blir över!
 
 
En annan väldigt stor nyhet är att vi faktiskt lyckades vinna får indoor soccer-match igår. Vår första seger! 20-4 till oss, yes!
 
Har precis kommit hem efter ett par timmar på stranden. Nu blir det plugg hela eftermiddagen, och ikväll ska jag på möhippa! Stor överraskning för den blivande bruden som inte har en aning om vad som är på gång. Har aldrig varit på möhippa förut, så det ska bli superkul!
 

På begäran

Kategori: Allmänt

Tiden springer verkligen iväg här. Om bara fem veckor är terminen slut och det är dags att lämna Gold Coast för sommar- och jullov. Hur kan det ha gått så fort?
På riktigt, jag vet inte om jag hängde med där. De flesta utbytesstudenterna är bara här en termin, och många ska iväg och resa innan hemfärd. För min del blir det Melbourne. Så ser åtminstone planen ut nu. Jag och Aimee ska försöka få var sitt jobb och uppleva lite storstad, så håll tummarna för det! Går det som jag hoppas kan jag åka iväg och resa en sväng i januari också, så håll tummarna för det med :)
 
I början av februari kommer jag tillbaka till Surfers för att möta upp familjen som kommer på besök. Jag ser fram emot det så så så mycket. Mamma, pappa, Evelina och Kimpan kommer ner. 
Tråkigt att inte Fidde och Matte hittar hit, men man kan ju inte få allt :) 
Ska bli kul att få ta med dem i och runt Gold Coast. Precis lagom också, de hinner åka precis innan nästa termin drar igång. Då är det bara fyra månader kvar till hemgång. Shit vad tiden rusar bort. 
 
Det börjar bli väldigt väldigt varmt här nu med. Vissa dagar blir det bara upp och ner i havet för att svalka hela tiden. Vilka problem man har. Väldigt tacksamt faktiskt :)
 
I veckan tog vi oss äntligen till movie world, jag köpte årspass!
Feta berg-och-dal-banor, 30 grader varmt och trevligt sällskap. Life is good.
 
 
 
 
 

Muvy tajm

Kategori: Allmänt

Ikväll var planen att jag skulle ta en löprunda längs stranden.
Sen hörde Sofie av sig, så nu är jag på väg mot en bio-och-godis-kväll istället. 
Bra byte där! I vilket fall roligare. Ruby Sparks it is, känns lovande.
 
 
Jag har förresten precis skickat in en uppsats jag knåpat ihop nu efter lovet, so I am worth it!